НОВИНИ ПЛЮС

01.10.2013

Церкви — за європейський вибір

Керівники десяти церков і релігійних організацій України підписалися під листом на підтримку європейського шляху України, підкресливши, що «цей вибір не є і не може вважатися протиставленням України нашому історичному сусіду — Росії». Відповідний документ підтримали, серед інших, предстоятелі Української православної церкви Київського патріархату Патріарх Філарет (Денисенко), Української православної церкви (МП) митрополит Володимир (Сабодан), верховний архієпископ, глава Української греко–католицької церкви Святослав (Шевчук).

Екс–нардепу не дали політпритулку

Угорські компетентні органи відмовили колишньому народному депутату України Олександру Шепелєву в наданні статусу біженця. Про це повідомляє «Інтерфакс–Україна» з посиланням на джерело в дипломатичних колах.

Нагадаємо, у квітні 2012 року начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев’янко заявив про порушення кримінальної справи проти Шепелєва — екс–БЮТівця, який уже встиг побути й «регіоналом», підозрюють у причетності до розкрадання коштів «Родовід–банку» на суму понад 220 млн. грн. На початку липня його затримали на 40 діб у Будапешті, де він жив з угорським паспортом.