Війна проти України

01.10.2013

Отже, Україну знову покарано. З подачі організації ФАРЄ («Футбол проти расизму в Європі») ФІФА ухвалила проводити наступний матч збірної України в Харкові при порожніх трибунах. Через те, що під час попереднього матчу збірної, на думку тієї ж ФАРЄ, використовувалися «образливі та дискримінаційні символи», до яких зараховано червоно–чорний прапор ОУН, портрети Степана Бандери та Романа Шухевича та емблему «Галицький лев».

Офіційні особи України звично відмовчуються. Мабуть, вважають або удають, ніби вважають цю тему не політичною, а суто футбольною. Хоча ті, хто на всіляких сайтах і в різних інтерв’ю стверджують, нібито спорт поза політикою, лукавлять. Бо спорт, на жаль, це якраз і є політика. І рішення ФІФА є ляпасом не вболівальникам, яких поквапилися заспокоїти, що їм повернуть гроші, а державі Україна. Це просто ще одна з політтехнологій, використана для паплюження України перед листопадовим самітом у Вільнюсі. Хто в цьому зацікавлений, то, як мовиться, секрет Полішинеля.

Боронити честь України в цій ситуації взялася громадська організація Молодіжний націоналістичний конгрес, що організовує збір підписів громадян під листом на адресу керівництва ФІФА. Втім не виключено, що офіційні особи не зовсім відмовчуються. Хтозна, можливо, в надрах Верховної Ради вже готується звернення до того ж таки керівництва ФІФА, аналогічне нещодавньому зверненню до польських парламентаріїв стосовно Волинської трагедії.

Відтак щиро бажаю успіху Молодіжному націоналістичному конгресу і прошу вважати цю публікацію моїм підписом під їхнім зверненням. Якщо ж ФІФА проігнорує цю громадську ініціативу, не знічуйтеся, хлопці. Почніть збирати підписи під іншим документом: про заборону проведення міжнародних змагань на території Російської Федерації, адже прапором РОА (Російської визвольної армії) під началом генерала Власова, що брала участь у Другій світовій війні на боці гітлерівської Німеччини, був той самий «триколор», який є державним прапором сьогоднішньої Росії. Нехай дискримінаційна антиукраїнська ініціатива повернеться бумерангом до її організаторів.

Сергій БОРЩЕВСЬКИЙ,
письменник,
Надзвичайний і Повноважний Посланник