«Срібло» — не медаль?

01.10.2013

Які б новинки на кшталт «комерційних» командних «розділок» не включали до програми світової першості з велошосе її організатори, проте головною гонкою є групові перегони. За своєю популярністю такий вид програми ЧС мало чим поступається одноденним рейсам типу Париж–Рубе або навіть вирішальним етапам на багатоденках «Гранд туру». Чемпіонський титул у цій дисципліні дорогого вартий. Що й говорити, якщо капітан команди «Катюша», відомий іспанський велогонщик Хоакім Родрігес, ставши другим за підсумками 272–кілометрового марафону, зопалу заявив: «Ця медаль (срібна) нічого не варта». Хоча за підсумками групової гонки, що завершала тижневу програму ЧС у Флоренції, Родрігес залишив позаду не один десяток відомих представників профіпелотону, поміж яких — Алехандро Вальверде («бронза»), Вінченцо Нібалі, Фабіан Канчеллара, Мікеле Скарпоні, Альберто Контадор, виграти фінішний спурт у португальця Руя Альберто Да Кости він не зміг.

Водночас українець Андрій Гривко, який фінішував п’ятим, мав зовсім інший настрій. Пропустивши через травму головний старт сезону — «Тур де Франс», український гонщик виплеснув свій резерв на планетарному форумі, де наші представники давненько не показували хороші результати.

При цьому варто відзначити «бронзу» нашої Олени Демидової в груповій гонці на 82 км серед юніорок. А в дорослих жінок у цій дисципліні першою стала голландка Маріанна Вос, котра захистила минулорічний титул. Краща з українок — Тетяна Рябченко (36–те місце).