НОВИНИ ПЛЮС

26.09.2013

Законотворчість

Голова Верховної Ради Володимир Рибак визнав, що «євроінтеграційні» зміни до Конституції в частині посилення незалежності суддів не буде прийнято до Вільнюського саміту. Про це він сказав журналістам в Ужгороді, повідомляють «Українські новини». Спікер сподівається, що Верховній Раді вдасться знайти згоду з цього питання. Учора під час візиту до Ужгорода він повідомив: на третій сесії ВР такі зміни будуть проголосовані в першому читанні, а вже на наступній сесії остаточно будуть схвалені.

Вибори–2015

Керівництво ВО «Батьківщина» провело нараду, присвячену питанню участі партійних кандидатів у депутати в перевиборах у «проблемних» округах 15 грудня. На нараді були присутні висуванці від «Батьківщини», які балотувались у цих округах на виборах 2012 року: Аркадій Корнацький (округ 132), Леонід Даценко (197), Микола Булатецький (194). Не зміг бути присутнім Віктор Романюк (94), який переховується за кордоном від політичного переслідування. Висуванці опозиції в округах будуть ті самі. За підсумками наради призначені керівники штабів та ухвалено рішення звернутися до міжнародних організацій з проханням направити міжнародних спостерігачів для спостереження за ходом перевиборів.

Медіа для мас

За фактом переслідування журналіста інтернет–видання «Новости Донбасса» Віталія Сизова прокуратура Донецької області відкрила кримінальне провадження. Напередодні, 24 вересня, троє невідомих чоловіків намагалися вдертися до офісу «Новостей Донбасса». Журналісти видання повідомили, що невідомі особи ведуть за ними стеження з кінця серпня — відколи вони почали писати про розслідування, зокрема про корупцію в органах влади.