Була така касета

26.09.2013

Колишній депутат Григорій Омельченко підтвердив у суді факт існування касети з інформацією про планування співробітниками МВС убивства екс–лідера Народного руху В’ячеслава Чорновола. Про це повідомив син загиблого, екс–нардеп Тарас Чорновіл.

Як передають «Українські новини», Чорновiл сказав, що він особисто не зміг iз поважних причин прийти на чергове засідання Бориспільського міського райсуду, яке відбулося позавчора — 24 вересня. Але представник Тараса Чорновола прийшов і повідомив своєму клієнту про покази Омельченка.

«Григорій Омельченко давав свідчення як свідок... Він підтвердив факт наявності касети і те, що вона йому демонструвалася, — розповів пан Чорновіл. — На касеті записано, як співробітник правоохоронних органів розповідає про створення в МВС неформальної оперативної групи по знищенню опонентів влади... і не тільки економічних, а й політичних... в тому числі і В’ячеслава Чорновола».

Син В’ячеслава Чорновола нагадує, що вперше про існування такої касети повідомив ще Євген Марчук під час президентської виборчої кампанії в 1999 році. На думку пана Тараса, визнання в суді факту існування такої неформальної оперативної групи МВС щодо усунення політичних конкурентів є вкрай важливим свідченням на користь версії про свідоме замовленні владою вбивства його батька.

Наступні засідання Бориспільського міськрайсуду у справі Чорновола заплановано на 14–15 жовтня. Тарас Чорновіл припускає, що на цих судових засіданнях може давати свідчення, як свідок вже депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

Нагадаємо, що легендарний лідер Народного руху В’ячеслав Чорновіл загинув у автокатастрофi на трасі Бориспіль — Золотоноша 25 березня 1999 року. Представники НРУ із самого початку називали загибель свого лідера «політичним убивством», проте згодом кримінальну справу про загибель Чорновола було припинено.