НОВИНИ ПЛЮС

18.09.2013

Новий суддя КС

Президент Віктор Янукович звільнив із посади судді Конституційного Суду Володимира Кампо (у зв’язку з досягненням ним 65 років), а призначив натомість Олександра Касмініна — екс–голову Апеляційного суду Полтавської області.

Прокуратура проти Наливайченка

Генпрокуратура перевіряє факт розголошення державної таємниці екс–головою СБУ, нині — народним депутатом із фракції «УДАР» Валентином Наливайченком. «Справу Наливайченка» Генеральний прокурор Віктор Пшонка доручив своєму першому заступнику, одіозному Ренату Кузьміну.

Опозиція вважає заяву Кузьміна про кримінальне провадження проти Наливайченка штучно створеним скандалом і тиском на опозицію, сам обвинувачений — «енкаведистським брєдом».

«Зокрема, перевіряється інформація, надана народними депутатами, про те, що Наливайченко [у період керівництва Службою безпеки України] виділив співробітникам ЦРУ кабінет на Володимирській (у СБУ) і дав їм можливість ознайомитися із секретними документами. При цьому жоден з іноземних фахівців допуску для такої роботи офіційно не одержував», — розповів пресі Ренат Кузьмін.

Падіння виробництва

У серпні 2013–го промислове виробництво скоротилося на 5,4% порівняно з серпнем 2012 року. Про це, передають «Українські новини», йдеться в повідомленні Держстату. При цьому в серпні проти липня ц.р. промвиробництво скоротилося на 2,5%.