ЦИТАТИ ТИЖНЯ

13.09.2013

Ганна Герман,

нардеп від Партії регіонів

— про українізацію свого шефа:

— Він почав учити мову перед переїздом до Києва, перед прем’єрством. Усі документи йому готують українською, і це йому допомагає. Він щодня багато читає українською, а оскільки в Януковича хороший музичний слух, швидко схоплює. І говорить чисто: без акценту і російських наголосів. Серед президентів краще за Януковича говорить тільки Кравчук. Ющенко говорив гірше. Якось Янукович зустрічався з Іваном Дзюбою і по­просив його працю «Інтернаціоналізм чи русифікація», яку прочитав українською.

(«Сєгодня»)

Віктор Ющенко,

Президент України
в 2005—2010 роках

— щодо підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС:

— Європа розколена чи розділена двома політиками — московською азійського типу і брюссельською. Де є Україна? Де вона буде? Я кожного європейського лідера переконую в тому, що найближчі десять років головне питання для політичної Європи — це українське. Я проводжу самі цікаві візити, які формують один із результатів майбутнього Вільнюського саміту.

(«Радіо «Ера»)

Ігор Мірошниченко,

нардеп від «Свободи»

— про нові руйнування пам’ятників Леніну в Україні:

— Тут днями хтось намагався спростувати прогнози румунського чи то сейсмолога, чи то екстрасенса стосовно 8–бального землетрусу в Бессарабії та по всій Україні. Казали, що землетрусу не буде, та й екстрасенс вигаданий. Аж ні! Виявляється, прогноз був щирою правдою. Днями он Київщину так трухонуло, що не встояли півдюжини привидів комуно–большевизму. Українська земля сама здатна на очищення від нечисті і погані, яку на ній по собі лишили окупанти.­

(«Фейсбук»)

Сергій Каплін,

нардеп від «УДАРу»

— про замалу суму коштів, виділених у держбюджеті на космічну галузь України:

— Доки ми будемо вважати космос менш важливішим, ніж польо­ти Президента, доки ми будемо жити в злиднях, до тих пір ми будемо державою, на жаль, другого сорту.

(Rada.gov.ua)

Геннадій Кернес,

мер Харкова

— про свої літературні уподобання (під час інтернет–конференції):

— Що ж до вибору книг, то залишу це питання без відповіді. Міг би сказати щось розумне, але не хочу, щоб були подвійні стандарти.­

(«УНН»)