З екс–мера — 200 тисяч гривень для мерії

12.09.2013

Соснівський районний суд Черкас повністю задовольнив позов прокурора до колишнього міського голови Сергія Одарича (в інтересах Черкаської міської ради) про відшкодування матеріальних збитків за незаконне звільнення працівника. «Судом вирішено стягнути з відповідача на користь міської ради кошти, виплачені з бюджету у сумі майже 200 тис. грн.», — повідомила «УМ» прес–секретар прокурора Черкащини Вікторія Скорикова.

Нагадаємо, що днями Шевченківський райсуд Києва також почав розгляд справи про звільнення у 2007—2009 роках шістьох чиновників виконкому Черкаської міськради, яких потім суд поновив на роботі, а мер Одарич ухилився від виконання тих судових рішень.

Колишній міський голова Черкас Сергій Одарич, відправлений у відставку рішенням міськради, називає звинувачення щодо незаконних звільнень працівників мерії повністю сфальсифікованими. Він переконаний, що все це робиться з однією метою — залякати його і змусити відмовитися від політичної боротьби, або і взагалі виїхати з України.

За словами пана Сергія, «справа ліпилася без доказів, у ній є кілька епізодів, де мене звинувачують у серйозних злочинах, та стверджують, що я був тоді на роботі, хоча я був у відпустці».

У прокуратурі Черкащини стверджують, що розслідування кримінального провадження проведено у відповідності до кримінального процесуального законодавства, обвинувальний акт складено у відповідності до вимог Кримінального процесуального кодексу, а розповсюджена Одаричем інформація не відповідає дійсності і є позицією його захисту.