Рятівний непотріб

11.09.2013

Останнім часом багато говорять про те, до якого екологічного лиха довели українці найбільшу річку Дніпро, зливаючи туди стоки та скидаючи різний непотріб. Але 47–річному канівському рибалці неабияк поталанило, адже саме сміття, що плавало в дніпровській воді, врятувало йому життя.

Чоловік вибрався рибалити на власному човні й відплив від берега приблизно на два кілометри. Він спокійно вудив рибу, та в якусь мить необережно перехилився через борт плавзасобу і впав у воду. Його човен при цьому перевернувся, пірнув під воду та пішов на дно. Але чоловік не розгубився і, побачивши неподалік порожній пластиковий бутель, поплив до нього. За той п’ятилітровий трофей він ухопився, мов за соломинку, і більше півгодини чекав на допомогу, з надією поглядаючи на берег.

На щастя, бідолаху помітили рибалки з берега і викликали рятувальників. «На місце пригоди негайно прибула місцева служба порятунку. Спустивши на воду рятувальний катер, двоє співробітників пожежно–рятувальної частини вирушили на пошуки потерпілого. Вже за декілька хвилин рятувальникам удалося підібрати постраждалого серед хвиль Дніпра», — розповіли «УМ» у прес–службі

За інформацією Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області, від госпіталізації рибалка відмовився і одразу почимчикував додому: хоч без риби і човна, зате живий і здоровий.