Мельник у гостях в Лазаренка

10.09.2013

Колишній ректор Податкової академії Петро Мельник перебуває в США. Про це пише газета «Коммєрсант–Україна» iз посиланням на джерело у МВС.

«Місцезнаходження Петра Мельника було встановлено ще в середині серпня, після чого він був затриманий американською поліцією»,— повідомив співрозмовник видання. Він не уточнив, у якому саме місті відбулося затримання. При цьому, за даними ЗМІ, дочка Петра Мельника живе в Лос–Анджелесі.

Джерело газети у МВС зазначає, що, оскільки між Україною й США немає договору про екстрадицію, добитися видачі Мельника буде складно. «Втім нашим співробітникам буде надана можливість проводити певні слідчі дії, зокрема допити», — розповіли «Коммєрсанту» в міністерстві.

У Міністерстві внутрішніх справ не мають офіційної інформації щодо затриманого на хабарництві ректора–«регіонала». «Якщо він буде затриманий, то ми повідомимо, де і коли. Все, що могли, ми сказали», — розповів начальник управління зв’язків із громадськістю МВС Сергій Бурлаков.

При цьому агентство «Інтерфакс–Україна» із посиланням на свої джерела повідомляє: правоохоронні органи Сполучених Штатів уже проінформували Інтерпол про те, що Мельник ховається від слідства на території США. За попередніми даними, опальний екс–нардеп перебуває у місті Сан–Маркос (штат Каліфорнія), у дочки.

Співрозмовник агенції підкреслив, що Мельника ніхто не затримував, оскільки такі дії не можуть бути застосовані на території цієї країни через відсутність угоди про затримання й видачу розшукуваної особи між США й Україною. «За усними даними Інтерполу, Америка анулювала візу Мельнику, і він тепер перебуває на території цієї країни нелегально», — інформує «Інтерфакс». Співрозмовник пояснив, що, як правило, у таких ситуаціях США висилає таку людину з країни.