Забив дитину до смертi

03.09.2013

За своє невелике життя цей малюк неабик натерпівся: як з’ясували правоохоронці, протягом семи місяців хлопчика били практично щодня. На тілі дитини судмедексперти знайшли безліч як свіжих, так і старих синців. Зараз розглядають питання про те, яку відповідальність понесе 22–річна мати дитини, яка тривалий час допускала знущання над своїм малолітнім сином iз боку співмешканця. Адже відомо, що спочатку жінка категорично заперечувала провину цивільного чоловіка у смерті хлопчика і стверджувала, що нібито її син випадково захлинувся у ванні. Лише результати посмертної експертизи допомогли встановити істину. Як розповів начальник центрального райвідділу міліції Миколаєва Микола Кушнарьов, на тілі дитини були не тільки сліди від жорстоких побоїв, а й сліди глибоких опіків. Смерть настала в результаті черепно–мозкової травми і епідурального крововиливу в мозок.

Мати хлопчика стверджує, що багато разів намагалася сховатися сама й сховати свою дитину від побиття співмешканцем, але марно. Чоловіка це дратувало ще сильніше, і його гнів та лють вихлюпувалися з більшою силою. Відразу ж після того, як з’ясували істинні причини смерті дитини, 38–річний співмешканець жінки подався «в біга».

Слідчі з’ясували, що вбивця за національністю азербайджанець і в Україні перебуває нелегально. Оперативники стали відпрацьовувати всі можливі місця, де міг переховуватися цей звір у людській подобі. Спіймати нелюда правоохоронці змогли аж у Маріуполі.

У зв’язку з жорстоким убивством, вчиненим громадянином Азербайджану, зробив заяву голова Конгресу азербайджанців України в Миколаївській області Аладдін Магеррамов. Він заявив, що негативно оцінює дії свого співвітчизника і закликає не оцінювати цілу націю за вчинками однієї людини. «Злочинець не має національності. Неважливо, хто це — українець, азербайджанець або ще хтось. Якщо скоєно злочин, то винний має бути покараний», — вважає Аладдін Магеррамов.

На даний час співробітники правоохоронних органів уже почали кримінальне провадження за ознаками пункту другого частини другої статті 115 Кримінального кодексу України («умисне вбивство дитини з особливою жорстокістю та цинізмом»). За санкцією цієї статті азербайджанцю–нелегалу загрожує термін від 10 до 15 років позбавлення волі або навіть довічне тюремне ув’язнення.