НОВИНИ ПЛЮС

03.09.2013

Парламент

Сьогодні, на відкритті нової сесії Верховної Ради, перед депутатами може виступити Віктор Янукович. Принаймні на це очікує Голова ВР Володимир Рибак, про що він повідомив учора, під час погоджувальної ради. «Але депутати повинні зробити все, щоб він міг виступити», — додав спікер.

Також Рибак порадив опозиції надалі узгоджувати свої вимоги, адже Арсеній Яценюк вимагає доповіді щодо україно–російської «торговельної війни», а Віталій Кличко і Олег Тягнибок — звіту з питань держбюджету. У свою чергу, Тягнибок закликав спікера не маніпулювати, бо «Свобода» теж готова обговорювати російсько–українські відносини.

Акції

Близько 500 людей учора провели пікет біля будівлі комітетів Верховної Ради, вимагаючи «реальних євроінтеграційних кроків». Учасники акції закликали парламентаріїв якнайшвидше ухвалити пакет законів, необхідних для підписання угоди про асоціацію з ЄС. Якщо хтось із депутатів не працюватиме задля зближення України з Євросоюзом, заявили організатори, то проти них «застосують санкції» — складуть поіменний список таких парламентаріїв і працюватимуть на зниження їхніх рейтингів.