Карась проти Костогриза

30.08.2013

Скандал у Черкасах розгорівся у прямому ефірі обласної державної телерадіокомпанії «Рось». На дебати у ток–шоу «Країна, яка нам потрібна» прийшли депутат Черкаської облради, представник Комуністичної партії Іван Костогриз та заступник міського голови Черкас Павло Карась.

Присутні говорили про українську історію, і коли розмова торкнулася Голодомору, депутат–комуніст заявив, мовляв, «це все страшилки». Це викликало обурення заступника черкаського міського голови. Він розгнівано наголосив, що є живі люди, які пам’ятають, як голодом було замордовано мільйони українців. При цьому Павло Карась в емоційному запалі обізвав Івана Костогриза «запроданцем, соромом української нації і г...ом».

За таку характеристику у прямому ефірі телекомпанії, яку бачать та чують не лише на території Черкащини, а й у районах Київської, Кіровоградської, Вінницької та Полтавської областей, депутат–комуніст обіцяє подати позов до суду на свого телевізійного опонента. Натомість пан Карась вважає свої слова «толерантними», а в цивілізованих країнах, каже, за таке заперечення загальнонаціональної трагедії його опонента вже притягли б до кримінальної відповідальності.