Зуб за тризуб

28.08.2013

Скандал розгорівся після того, як троє туристів із Росії, які вгледіли на прогулянковому катері «Арарат» плакати з національною символікою, поскаржилися, що це... сприяє розпалюванню міжнаціональної ворожнечі. Москвичі написали скаргу до міськвиконкому, а також на ім’я начальника «Адміністрації річкових портів», до чийого підпорядкування належить катер.

«Після цього представник адміністрації портів Анатолій Донець особисто прибіг на теплохід зривати плакати з тризубом (малий Герб України), прапор України, а також символіку КУНу та портрет Степана Бандери, що залишилася після виборів, — розповідає голова Асоціації сільських та селищних рад Херсонської області Наталія Возаловська. — Наступного дня команді заборонили виходити в рейс і наказали всім членам екіпажу власноруч написати заяви на звільнення за власним бажанням ... але без дати». На думку Наталії Возаловської, такі дії представника адміністрації портів можна кваліфікувати як переслідування членів команди пасажирського теплохода «Арарат» із політичних мотивів.

«Я намагався пояснити керівництву, що український прапор і тризуб — це не «неподобство», а символіка, яку затверджено Конституцією нашої держави, — розповідає капітан судна «Арарат» Сергій Колесник. — Проте у відповідь нас змусили писати пояснювальні, а плакати з зображенням українського тризуба і прапора назвали «рекламою». Але з таким же успіхом можна назвати рекламою і простий натільний хрест!». Тільки завдяки хвилі громадського обурення весь екіпаж теплохода «Арарат» все ж залишився на своїх робочих місцях...