Домашній арештант

21.08.2013

Резонансний арешт на Черкащині: слідче управління прокуратури області вручило письмову підозру колишньому голові Черкаської райдержадміністрації у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень).

«Встановлено, що у 2009 році вказана особа, перебуваючи на посаді голови Черкаської райдержадміністрації, незаконно підписала державні акти на право власності на земельні ділянки загальною площею 39 га одному з товариств Черкаського району, внаслідок чого державі завдано збитків на суму 3,5 мільйона гривень», — повідомила «УМ» прес–секретар прокурора Черкаської області Вікторія Скорикова. За її словами, за клопотанням слідчого суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, проводять досудове розслідування.

За такі «земельні» дії, пояснюють у прокуратурі області, колишньому голові Черкаської райдержадміністрації загрожують тюремні стіни строком від семи до десяти років iз позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.