НОВИНИ ПЛЮС

14.08.2013

Справа Мельника

Ректора Податкового університету, екс–депутата Петра Мельника оголошено у міждержавний розшук. Як повідомляє МВС, підставою для цього стало рішення Печерського районного суду міста Києва щодо дозволу на затримання підозрюваного. Відповідні відомості внесені до баз даних та направлені до країн СНД.

Як відомо, колишній нардеп–«регіонал» Мельник утік із–під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. 27 липня міліція затримала ректора за підозрою в отриманні 120 тис. грн. хабара.

Відділ кадрів

Уповноважений Кабінету Міністрів у справах Європейського суду з прав людини Назар Кульчицький подав у відставку. Як повідомила журналістам на брифінгу міністр юстиції Олена Лукаш, зробив він це «з особистих причин».

Кульчицького було призначено урядовим уповноваженим у справах ЄСПЛ 25 квітня 2012 року замість Валерії Лутковської, яка стала омбудсманом. За останній рік Україна програла рекордну кількість справ у Євросуді.

Тиск на опозицію?

У приватний дитячий садок, що належить дружині голови опозиційної партії «Демократичний альянс» Василя Гацька, прийшла перевірка. За даними з джерел «УМ», приводом стало те, що до Міністерства освіти надійшла заява, а вже звідти прохання щодо перевірки передали в прокуратуру. У заяві зазначалося, що в садочку вирощують «зомбі для «Демократичного альянсу». Водночас прокуратура Голосіївського району Києва спростовує інформацію щодо проведення перевірки безпосередньо прокуратурою у приватному дитсадку «Пан Пух» і наголошує, що не має жодного стосунку до зазначених заяв.

«Демальянс» — партія яскраво антивладного спрямування, активісти якої організовують численні вуличні акції проти Президента Януковича та інших державних діячів.

Суд та діло

Громадського активіста Костянтина Лаврова, який боровся з донецькою будівельною компанією «МАКО», що належить Олександру Януковичу, на вимогу прокуратури заарештували на 5 років. Такий вирок позавчора виголосила суддя Ворошиловського райсуду Донецька Катерина Лагода, пишуть «Новості Донбасса».