Оце так зупинив

13.08.2013

Аварію автобуса відомої компанії «Євролайнс», який позавчора вночі перекинувся поблизу французького міста Фіту, міг спровокувати українець. Цю версію, яку першою оприлюднила французька газета «Фігаро», фактично підтвердив прокурор Нарбони. Як повідомляє «Франс прес», чоловік сам зізнався, що різко смикнув за кермо, щоб зупинити автобус. Що саме його до цього спонукало, наразі з’ясовує слідство.

Автобус, який прямував із французького Марселя до іспанської Мурсії, де працює чимало українських заробітчан, пробив бар’єр безпеки і з’їхав у кювет о пів на другу ночі. Загинуло двоє громадян Іспанії— чоловік і жінка, ще 30 пасажирів отримали травми різного ступеня тяжкості.

«Євролайнс» — відомий у Європі міжнародний автобусний перевізник. Завдяки дешевим цінам на квитки (скажімо, із Парижа до Лондона за акційним тарифом можна доїхати за 13 євро, а квиток із Марселя до Мурсії коштує близько 50 євро), автобуси «Євролайнсу» дуже популярні серед людей невеликого достатку, молодих мандрівників та заробітчан. У бусі, що зазнав аварії, перебувало 44 пасажири — громадяни України, Росії, Іспанії та Франції.

З огляду на нічний час ДТП, однією з перших версій слідства було те, що водій міг заснути. Хоча шоферів було троє (українець, француз та іспанець), і вони кермували позмінно.

У рятувальній операції брали участь 150 пожежників і чотири гелікоптери, на місці було створено медичний пункт.

Як повідомила заступник директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олена Ващенко, серед госпіталізованих є й українець, у нього легкі травми. Чи йдеться саме про того чоловіка, який спричинив ДТП, наразі невідомо.

А ТИМ ЧАСОМ...

Ще одна аварія за участю українців напередодні, 10 серпня, сталася в Румунії. Як повідомляє УНІАН із посиланням на речницю МЗС Олену Ващенко, у ДТП постраждали восьмеро громадян України. І в цьому випадку також фігурував автобус, у якому перебували 46 пасажирів та двоє водіїв. Біля міста Сучава бус, який прямував до Бухареста, обігнала вантажівка з колодами. Одна з них під час обгону випала з кузова і влучила в бічну частину автобуса.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>