НОВИНИ ПЛЮС

13.08.2013

Новий посол США — про енергетичну співпрацю

Одним із головних пріоритетів США у співпраці з Україною є підтримка прагнення українців досягнути енергетичної незалежності. Про це заявив новопризначений посол Штатів в Україні Джеффрі Пайєтт в інтерв’ю «Радіо «Свобода».

«Це є важливою комерційною ініціативою, оскільки ми маємо дві великі американські нафтові компанії, які зацікавлені у співпраці з Україною, – це ExxonMobil та Chevron. Але це також важлива геостратегічна ініціатива. Я впевнений у цьому, базуючись на дискусіях із керівництвом цих компаній», — сказав Пайєтт. Він додав, що ExxonMobil та Chevron дуже зацікавлені в роботі на українському енергетичному ринку. Зокрема, очікується завершення укладення угоди про видобуток сланцевого газу в Україні з компанією Chevron.

«Свобода» пікетує Генпрокуратуру

Учора київська міська організація ВО «Свобода» провела пікетування Генеральної прокуратури з вимогою завершити розслідування справи щодо фальсифікацій у виборчому окрузі №223. Якраз виповнилося 9 місяців iз того часу, як прокуратура міста порушила кримінальну справу за фактами фальсифікації результатів виборів на 223–му виборчому окрузі, де «свободівцю» Юрію Левченку протистояв екс–глава РДА Віктор Пилипишин. Нагадаємо, тоді ЦВК визнала неможливим встановлення достовірних результатів голосування на окрузі. Левченко заявляв, що, згідно з первинними протоколами ДВК, він випереджав Пилипишина більш ніж на 900 голосів.