НОВИНИ ПЛЮС

07.08.2013

СБУ не побачила зради в листі полякам

Служба безпеки не побачила ознак державної зради у зверненні 148 депутатів Верховної Ради України (від Партії регіонів і КПУ) до Сейму Польщі з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу. Про це йдеться у відповіді СБУ на запит сайту «Тиждень.ua».

«Регіонал» — про сценарії виборів

Керувати виборчою кампанією Віктора Януковича на виборах Президента в 2015 році буде Андрій Клюєв. Такий прогноз зробив заступник голови фракції Партії регіонів Олег Царьов в інтерв’ю Forbes.ua. Він впевнений, що головним конкурентом Януковича на виборах буде лідер «УДАРу» Віталій Кличко.

За словами Царьова, «на останній зустрічі президентів у Севастополі Путін дав зрозуміти: Росія не зможе підтримувати Януковича у випадку підписання угоди про асоціацію з ЄС». При цьому, на думку «регіонала», є два варіанти: в одному Росія заявляє, що вона не підтримує Януковича, «другий більш жорсткий — Кремль виставляє проросійського кандидата... Наприклад, це може бути Віктор Медведчук».

Також заступник голови фракції ПР заявив, що, за висновком залученої юридичної кампанії, шість пунктів угоди про асоціацію з Євросоюзом суперечать Конституції України. «Це не означає, що Україна не зможе підписати асоціацію, — зможе, але тільки після змін у Конституцію, а це нешвидка процедура», — сказав Царьов.