Диктатор готовий відпочити

Диктатор готовий відпочити

У Зімбабве вчора обирали нового президента та парламент. Особливо запекла боротьба відбувалася за президентське крісло — за нього змагалися чинний президент Роберт Мугабе, який тримає владу в країні 33 роки поспіль, та голова уряду Морган Цвангіраї. 2008 року ці двоє кандидатів вже змагалися за найвищу посаду країни. Тоді у першому турі переміг Цвангіраї з 48 відсотками підтримки, а Мугабе заручився підтримкою 43 відсотків виборців, тому, відчуваючи поразку в другому тур, він спровокував у країні насильство. Прихильники глави держави з числа найбільш люмпенізованих низів влаштували погроми його противникам, в яких загинули приблизно 200 осіб. Відтак Цвангіраї відмовився від участі у другому турі. І не просто так, а прийнявши пропозицію Мугабе, від якої не можна було відмовитися — він обійняв посаду прем’єр–міністра. Аби покласти край насильству, було створено уряд національної єдності. Та, схоже, це було тимчасове перемир’я перед черговим раундом бою, яким є нинішні вибори.

Більше не шпигуватиме

Більше не шпигуватиме

Бредлі Меннінга — американського військовослужбовця, який передав тисячі таємних документів сайту «Вікілікс», визнано винним у шпигунстві, але виправдано за іншою статтею звинувачення — змова з ворогом. За вердиктом, який зачитав суддя військового суду США Лінд, Меннінга покарано 154 роками тюремного ув’язнення.

Незнищенний тиран і його сучасні послідовники

Незнищенний тиран і його сучасні послідовники

Позавчора міністерство культури Грузії прийняло рішення про повернення пам’ятника Сталіну до Горі. Як повідомляє сайт «Грузія онлайн», таким чином було задоволено подання міських зборiв Горі про відновлення пам’ятника радянському диктатору.

Винні машиністи

Винні машиністи

Машиніст, який керував потягом, що зійшов iз рейок в Іспанії минулого тижня, відповів на телефонний дзвінок за мить до аварії, повідомляє «Євроньюз». Це стало відомо завдяки даним, отриманим слідчими з «чорних скриньок» поїзда. 52–річного Франциско Хосе Гарсона Амо звинувачують у професійному недбальстві та ненавмисному вбивстві 79 пасажирів. За висновками розслідування, він натиснув на гальма, але занадно пізно — у небезпечний поворот на виїзді зі станції Саньяґо–де–Компостела потяг увійшов на швидкості 153 кілометри за годину. Ця необачність на ділянці, де максимально дозволена швидкість вдвічі менша, і спричинила катастрофу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики