Будинок пологів

Будинок пологів

Резонансний медичний скандал в Умані. Місцеві жителі пікетували тамтешню міліцію, прокуратуру та міську раду, вимагаючи незалежного та об’єктивного розслідування смерті немовляти в Уманському пологовому будинку. Недавно там помер новонароджений Костик Тимановський. Дитина з’явилася на світ удома, пологи прийняв батько хлопчика, бо породіллі не встигли викликати «швидку». Малюк народився здоровим, його разом iз мамою забрала карета швидкої допомоги, але в пологовому будинку через два дні хлопчик помер.

«Гаряче» місце у вогні

«Гаряче» місце у вогні

У неділю в Полтаві загорівся торговий ряд крамниць промислових товарів на Центральному ринку. Така масштабна пожежа сталася тут удруге за останні два з половиною місяця. Полум’я і густий чорний дим знову виднілися за кілька кварталів. За інформацією прес–служби Управління ДСНС в області, жертв і постраждалих унаслідок цієї пожежі немає. Вогнеборці гасили її майже годину, задіявши 72 чоловік особового складу та 12 одиниць спецтехніки.

«Тільки незрадлива киримтатарджа назавжди лишається зо мною»

«Тільки незрадлива киримтатарджа назавжди лишається зо мною»

76–річний Геннадій Завгородній є представником родини, знаної не тільки у Дніпропетровську. Його батько, прозаїк Сергій Завгородній, протягом 14 років очолював обласну письменницьку організацію; рідний брат, поет Олесь, насамперед відомий своїми перекладами з естонської мови на українську. Двоюрідний брат, Юрій Завгородній, 20 років прожив у Латвії, пропагуючи там рідне слово, і переклав на українську майже 500–сторінкову «Малу антологію латвійської поезії».

Всі статті рубрики