Час — гроші

25.07.2013
Час — гроші

Перший заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфименко носить золотий годинник марки Patek Philippe, схожий на модель 5130J–001 з колекції 2013 року. На спеціалізованих сайтах вказано, що роздрібна вартість такого годинника сягає вартості однокімнатної квартири у Києві — 47 тисяч доларів. Годинник він «засвітив» на Міжнародному авіафорумі Routes CIS 2013, який проходив у Донецьку.

Утім у Єфименка не найдорожчий серед «регіоналів» годинник. Згідно з інформацією TBi, найкоштовніший у цьо­му рейтингу носить бізнесмен Рінат Ахметов. Його Patek Philippe Minute Repeater коштує 701 тисячу доларів. Це коштовний платиновий астрономічний годинник iз колекції Grand Complications. Він має вічний календар, вказівник фаз місяця, репетир та турбійон. Виготовлений з платини або білого золота. Сапфірове скло. Ремінець зі шкіри алігатора.

На другому місці — Ulysse Nardin 780–90 одіозного Юрія Іванющенка — за 685 тисяч умовних одиниць. Це навіть не годинник, а маленький театр на руці. На циферблаті оживає сюжет однієї із битв Олександра Македонського. Годинник виготовлений із 18–каратного білого золота, з ручним гравіюванням та сапфіровим склом. Ремінець із крокодилячої шкіри.

Годинник Бориса Колеснікова теж потрапив в об’єктив. Це хронометр iз рожевого золота від Greubel Forsey Double Tourbillon. Його ціна в iнтернеті — від 420 до 510 тисяч доларів. Водонепроникність — до 30 метрів.

У Тетяни Бахтєєвої годинник iз 18–каратного білого золота, з турбійоном, механізм iз ручним заводом. Безель і кріплення для ремінця прикрашені 74 діамантами. Ціна — близько 100 тисяч доларів.

«Регіонал» Михайло Чечетов із «котлами» вартістю у третину київської квартири заявив, що цікавість журналістів про походження годинника недоречна. Повідомив, однак, що годинника йому подарували на 50–річчя, проте вже не пам’ятає, хто.

Опозиціонер В’ячеслав Кириленко теж потрапив у об’єктив фотокамери. Наприкінці листопада на його руці помітили Parmigiani Fleurier Kalpa Tonda Gold вартістю близько 21 тисячі умовних одиниць. Кириленко відразу пообіцяв свою коштовну річ продати. Але за півроку охочих купити аксесуар Кириленка так і не знайшлося.

Окремої уваги заслуговує і колекція глави держави. На руці Президента Віктора Януковича у різний час фотограф Влад Содель зафіксував сім різних годинників загальною вартістю близько 260 тисяч доларів. Рейтинг очолює годинник Patek Philippe Mens Grand Complications вартістю від 107 до 165 тисяч доларів. На другому місці — Vacheron Constantin Patrimony Contemporaine, який, за даними Соделя, коштує від 27 до 32 тисяч доларів. Трійку найдорожчих годинників гаранта замикає Breguet Watches Classique Automatic Ultra Slim ціною близько 15,4—18,8 тисячі доларів. Решта — трохи дешевші моделі.