Кращий із європейців — другий

23.07.2013
Кращий із європейців — другий

Із попереднього чемпіонату світу, який у 2011 році проходив у китайському Шанхаї, українська збірна плавців, стрибунів з трампліна та синхроністок привезла лише одну медаль, яку на 10–метровій вишці здобули два Сашка — Горшковозов та Бондар. У Барселоні, де минулої суботи розпочався планетарний водний форум–2013, українському дуетові стрибунів із платформи не вдалося захистити здобуті минулого разу позиції.

Горшковозов у компанії з Дмитром Меженським фінішували лише шостими. Свою програму наші хлопці виконали стабільно, проте складності стрибків було замало, аби боротися за нагороди, найдорогоцінніша з яких, до речі, дісталася німцям. Натомість фаворити — китайці, припустившись помилок у четвертій та п’ятій спробах, опинилися лише третіми, слідом за росіянами. Водночас у синхронних стрибках із триметрового трампліна представницям КНР не було рівних. Українська пара Олена Федорова/Ганна Письменська фінішували десятими, хоча після двох підходів йшли третіми.

Водночас реноме українських водних акробатів, які, нагадаємо, останні два роки вигравали командний залік європейської першості, підтвердив багаторазовий чемпіон Старого світу Ілля Кваша, котрий зійшов на п’єдестал у своєму коронному виді. Шанхайський «мундіаль» миколаївець пропускав через травму, проте в столицю Каталонії приїхав у статусі чинного чемпіона континенту на «метрі». Зрештою, краще Кваші на метровому трампліні вчора в Барселоні стрибав лише «неєвропеєць», представник Китаю Лі Шіксін.

Відзначимо, що близькими до нагород були й українські водні грації. Як у сольних виступах, так і змаганнях дуетів наші дівчата показали четвертий рузультат. Так, у боротьбі солісток Ганна Волошина програла лише 1,5 бала «бронзовій» іспанці Беллестеро Карбонелл. Тоді як «золото» виграла росіянка Світлана Ромашина, «срібло» дісталося китаянці Хсючень Хуань. Ідентичним за національним представництвом був п’єдестал і за підсумками змагань дуетів. Нашій парі Волошина/Лоліта Ананасова до медалі не вистачило 1,4 бала.

Упродовж уїк–енду нагороди розігрували й на відкритій воді. На п’ятикілометровій дистанції у чоловіків Ігор Червінський показав 10–й час, Ігор Снітко — 33–й. На дистанції вдвічі довшій Червінський був 19–м, Снітко — 29–м.