ЦИТАТИ ТИЖНЯ

12.07.2013

Сергій Каплін,
нардеп від партії «УДАР»
— під час мітингу в Умані щодо зґвалтування у Врадіївці:

— Врадіївка є в кожному місті, в цілому вся Україна перетворилася певною мірою на Врадіївку. Хоча насилля відносно конкретної дівчини є начебто локальним, але є воно і в глобальних масштабах — насилля над підприємцями, над «чорнобильцями», «афганцями».

(«Наша версія»)

 

Микола Азаров,
Прем’єр–міністр України
— про кандидатуру Віталія Кличка на виборах Президента:

— У 2015 році я не бачу жодних підстав для діючого Президента Віктора Януковича, щоб не подати свою кандидатуру на другий мандат... А кандидатура Кличка є невдалою. Віталій надзвичайний боксер, він здобув славу собі та нашій країні. Ми всі пишаємося ним як спортсменом. Та, на жаль, він не мав жодного дня досвіду роботи в органах виконавчої влади.

(Le nouvel Economiste)

 

В’ячеслав Кириленко,
нардеп із фракції «Батьківщина», голова партії «За Україну!»
— про сценарій виборів–2015:

— Думати, що Янукович забезпечить комфортні умови чесного підрахунку [голосів], – це не розуміти українських реалій. Результат президентських виборів з таким підходом, як зараз демонструється владою, наперед відомий. Тому ми повинні готуватися до першої ночі після другого туру, після завершення голосування на дільницях.

(«Українська правда»)

 

Сергій Власенко,
адвокат ув’язненої лідери БЮТ
— про фізичний стан своєї підзахисної:

— Говорити, що життю Тимошенко загрожує небезпека, — це, мабуть, неправильно. Але є небезпека, що вона може залишитися інвалідом. Українська влада робить усе, щоб так і сталося. Вона два роки не бачила сонячного світла. У неї вікна зверху донизу заклеєні спеціальною плівкою, і світло потрапляє лише в просвіт віконця, яке не відкривається навстіж. Воно відкривається тільки вертикально — і те налаштоване лише на мінімальне відкривання.

(«Обком»)

 

Михайло Ходорковський,
ув’язнений російський опозиційний олігарх
— про вплив, який здійснює тюрма на психіку людини:

— Людина у в’язниці, безсумнівно, змінюється. В’язниця схожа з інвалідністю. Коли одні непрацюючі системи сприйняття поповнюються загостренням інших, приходить велика чутливість. Ті, хто довго перебуває у в’язниці, набагато тонше відчувають оточуючих. Тi, що виходять після довгої відсидки на волю, розповідають, що перші кілька місяців читають людей, як відкриту книгу.

(з роману «Тюрма і воля»)