Під дахом — безмежне небо

Під дахом — безмежне небо

Нова виставка стала своєрідним продовженням постійної експозиції музею, яка, як розповіла куратор проекту Оксана Баршинова, оновлюється раз на двадцять років. «Усі майже сто полотен, представлених сьогодні у трьох залах, — із фондів Національного художнього музею, — зауважила пані Оксана. — Ми спробували вибудувати наше бачення розвитку мистецтва цього періоду». Окрім живопису, тут експонуються також арт–об’єкти з царини сучасних технологій.

Ловили характер — спіймали суть

Ловили характер — спіймали суть

Учора в український прокат вийшла друга частина анімаційного блокбастеру «Нікчемний Я». Оскільки першу серію «Нікчемного» прокатали не так уже й давно, всього лише три роки тому, можна припустити, що в залі нині буде чимало глядачів, яким героїв фільму представляти не потрібно. Серед таких обізнаних — і телеведуча Катя Осадча, яка із сином Іллею мультик дивилася багато разів. Але саме вона чи не найбільше хвилювалася на вчорашній прем’єрі, адже саме в цьому проекті телеведуча вперше спробувала себе в дублюванні мультиків. Після погодження з Голлівудом Катерині доручили озвучити секретного агента Люсі.

Максим Кідрук: За кордоном позиціонуватиму себе як автора хороших трилерів. Без національності

Максим Кідрук: За кордоном позиціонуватиму себе як автора хороших трилерів. Без національності

Можливо, колись про Максима Кідрука напишуть книжку чи знімуть фільм. І вони напевне будуть популярними, бо в усі часи людство цікавитиметься історіями успіху і вишукуватиме в них секрети і рецепти. Можливо, завдяки навчанню в Королівському технологічному інституті у Стокгольмі світогляд Максима Кідрука такий відмінний від питомо українського: 29–річний літератор чітко знає, ким він хоче бути і в якому напрямі йому слід рухатися. І ця стратегія направду спрацьовує: сьогодні Максим — автор шести книжок і єдиний «орендатор» незаповнених ніш української літератури — мандрівної прози і технотрилерів. До того ж ось уже три роки Максим заробляє на життя лише писанням. У нього дуже просте визначення письменницького успіху: «Чим більше людей прочитає твої книжки, тим кращий ти письменник». Менше ніж за рік було продано два наклади і додруковано третій останнього роману–технотрилера «Бот», і це лише початок — попереду переклади російською, німецькою і польською, а також масштабна осіння презентація нового технотрилера «Твердиня». «УМ» вдалося зустрітися з письменником у час його короткого приїзду до Києва, бо ж нині Кідрук переважно живе і працює в Москві.

Всі статті рубрики