Книга і Папа

10.07.2013

У липні на Тернопільщині традиційно відбуваються багатолюдні прощі до однієї з найбільших греко–католицьких святинь України — Свято–Маріїнського духовного центру в селі Зарваниця Теребовлянського району. Цьогорічна Всеукраїнська проща, яка відбудеться 13–14 липня, проходитиме водночас із молодіжною і буде присвячена Року віри, яким в УГКЦ проголосили 2013 рік, та 1025–й річниці Хрещення Руси–України.

Як повідомили журналістам на спеціально скликаній iз цього приводу прес–конференції в управлінні Тернопільсько–Зборівської архiєпархії Української греко–католицької церкви, в цьому грандіозному паломництві візьмуть участь усі члени Синоду єпископів УГКЦ на чолі з главою церкви Блаженнійшим Святославом.

Однією з головних подій прощі стане саме зустріч патріарха УГКЦ з молоддю та презентація його першої аудіокниги з відповідями на сто важливих запитань, які впродовж певного часу надсилали йому молоді люди з різних куточків України та закордону. Також Блаженнійший Святослав освятить пам’ятник Папі Івану Павлу ІІ, який спорудили у Зарваниці задля увічнення пам’яті про пастирський візит Святійшого Отця у 2001 році, під час якого він молився у Києві перед іконою Матері Божої Зарваницької та «віддав свій апостольський візит під її покров».