Десятилітня мрія

05.07.2013
Десятилітня мрія

6–7 липня на Співочому полі відбудеться десятий міжнародний етнічний фестиваль «Країна мрій». Це свято живої етнічної музики, традицій кобзарства та колориту українських звичаїв. Цього літа на фестивальних сценах знову пануватиме яскраве різноманіття етнічної музики.

Як і кожного року, до участі у фестивалі долучено відомі етнічні гурти та майстрiв стародавніх українських промислів. Організатори обіцяють багато новинок, цікавих несподіванок та дозвілля на смак і вподобання кожного. Як розповіли «УМ» у прес–службі фестивалю: «Ми намагалися зробити програму такою, щоб зацікавити кожного, хто завітає до нас. Дозвілля і розваги на різну тематику в ці вихідні мають припасти до душі кожному відвідувачу, тому незалежно від віку і вподобань усім, хто завітає на «Країну мрій», буде цікаво відкрити для себе щось нове». Для прикладу, цього року гостям свята будуть представлені оновлені алея майстрів, дитяча галявина, майстерня народних танців, подіум просто неба «Етно–Fashion», козацькі розваги, літературна сцена, книжковий ярмарок, а також численні зустрічі з новими та старими друзями, які подарують учасникам фестивалю силу–силенну незабутніх вражень та спогадів.

Зважаючи на те, що цьогорічний фестиваль — ювілейний, організатори вирішили за ініціативою засновника «Країни мрій» Олега Скрипки започаткувати нову фестивальну традицію, що носитиме назву «В радісному і розумному тілі здоров’я», адже, як розповідають організатори, фестиваль «Країна мрій» бажає, аби кожен учасник був здоровий та успішний. Завдяки цьогорічним нововведенням учасники матимуть змогу познайомитись, зануритись і стати послідовниками найсучасніших та найефективніших технік iз вивчення психічної енергії людини й оздоровлення людського тіла. Олександр Філатович, професійний медик, школа здоров’я та радості доктора Синельникова, цілитель Володимир Холошня, представники Української академії цілительства, а також майстри з йоги та айкідо. Тому, побувавши на цьогорічному фестивалі, можна одержати не тільки багато позитивних емоцій та життєвий заряд, а й оздоровитися і прийти в хорошу фізичну форму.

Традиційно літературна сцена фестивалю почастує читаннями творів представників етнічних спільнот — болгар, ромів, вірмен та кримських татар. Не обійдеться без щорічного, вже шостого за рахунком, кобзарського слему, а письменницьку делегацію представлятимуть Ірена Карпа, Олеся Мамчич, Андрій Бондар, Ірен Роздобудько, Ігор Жук та багато інших.

Музична складова фестивалю рік у рік пістрявiє міжнаціональною програмою. Цьогоріч організатори не зрадили традиції — на головній сцені співатимуть«Ко–оп» (Вінниця), «Палац» (Мінськ, Білорусь), Kozak System (Київ), Ram’d’Аmes (Париж, Франція) Astarta Edwin feat. Jon Durant (Україна/Великобританія), SunSay & Elvira Sarykhalil (Харків/АР Крим), Fatima Spar (Австрія) та незмінний натхненник фестивалю Олег Скрипка й Papa Duke Вand (Україна — Канада).