НОВИНИ ПЛЮС

04.07.2013

Роковини Волинської трагедії — без Януковича

Президент Віктор Янукович не приїде 14 липня до Луцька на відзначення 70–річчя Волинської трагедії, зате там буде президент Польщі Броніслав Коморовський. Про це польський лідер сказав учора в місті Вісла на прес–конференції глав держав Вишеградської групи.

«Я знаю, що є об’єктивні перешкоди, які унеможливлюють його (Януковича) присутність у Луцьку, та водночас я отримав запевнення, що в Луцьку під час цих урочистостей Українську державу на відповідному рівні представлятиме хтось інший», — сказав Коморовський. Він прагне «зберегти добру атмосферу спільного переживання трагічних роковин, яка виникла під час недавнього візиту до Польщі глави УГКЦ Святослава Шевчука».

Президент Польщі також прокоментував заяву нардепа партії «Свобода» Анатолія Вітіва про небажаність свого візиту на Волинь: «Це не заява всієї партії «Свобода», а тільки місцевого лідера цієї партії, з того регіону, де ці польсько–українські стосунки найбільше обтяжені минулим».

Українцям заборонили пікетувати Януковича впродовж семи (!) місяців

Окружний адміністративний суд Києва заборонив усім без винятку громадянам України проводити акції на вулицях Банкова та Лютеранська — під адміністрацією Президента — впродовж семи місяців. Відповідне рішення суд ухвалив 13 червня за позовом КМДА. Міська адміністрація вказала підставою для заборони мирних акцій два повідомлення про безстрокове голодування під АП. Реагуючи на них, міськуправління МВС зазначило, що проведення цілодобового голодування біля будівлі АП створює умови, що викликають невдоволення пересічних громадян і мешканців прилеглих будинків та загрозу безпеці осіб, щодо яких здійснюється державна охорона.

Представник при ЄС — Суслов

Кабінет Міністрів призначив представником України в Євразійській економічній комісії (т. зв. «Митний союз») екс–міністра економіки Віктора Суслова.

Кабмін дав 5 мільярдів держгарантій на дороги і міст

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про надання 5 млрд. грн. держгарантій на будівництво моста в Запоріжжі і доріг у Дніпропетровську та Донецьку. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Козак після засідання уряду. Кошти будуть виділені для будівництва моста в Запоріжжі, другої черги об’їзної дороги у Дніпропетровську і четвертої черги об’їзної дороги в Донецьку. Президент Віктор Янукович прогнозує введення в експлуатацію мостів через Дніпро в Запоріжжі до 2015 року.