«Він не вбитий, а зник безвісти»

04.07.2013

Мати журналіста Георгія Гонга­дзе Леся планує просити державу поховати рештки, які вважають тілом її сина, як невпізнане тіло. Про це сказав адвокат матері Гонгадзе Олег Король на вчорашній прес–конференції.

«Вона (Леся Гонгадзе) — за те, щоб рештки поховали як неупізнане тіло, а не як сина... У неї є на це вагомі причини», — цитує адвоката агенція «Українські новини».

Король також зазначив: мати Гонгадзе сказала йому, що ніколи не упізнає свого сина в останках, знайдених у лісі в Таращанському районі Київської області. Вона досі вважає, що він не вбитий, а зник безвісти.

Як відомо, Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. Пізніше в лісі під Києвом знайшли обезголовлений труп, який експерти вважають тілом журналіста.

29 січня 2013 року Печерський районний суд Києва засудив колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексій Пукача до довічного тюремного ув’язнення за вбивство Гонгадзе. Раніше в цій справі були засуджені ще декілька екс–співробітників МВС. Тіло редактора «Української правди» досі зберігається в київському морзі на вулиці Оранжерейній.