З чим їдять панські пляцки?

З чим їдять панські пляцки?

Білорусів часом жартома називають «бульбАшками» або «бульбашАми» — через пристрасть до картоплі, яка в раціоні наших найближчих сусідів займає почесне місце. Цьому є своє історичне пояснення — в Білорусі картопля прижилася майже на століття раніше, ніж у Росії та Україні, та й місцеві ґрунти сприяють вирощуванню багатих на крохмаль бульб, що надає стравам, приготованим саме з них, особливого смаку. Втім білоруська кухня набагато розмаїтіша, і має свої особливості, притаманні лише їй.

Салати–закуски для осені–зими

Салати–закуски для осені–зими

Прогуляти прекрасне літо, звичайно, можна. Але справжні господині, з любов’ю, навіть у спекотні дні готуються до осені–зими, коли всі домашні та гості із задоволенням смакують домашню консервацію. Сьогодні — чергова порція рецептів салатів–закусок, випробуваних господинями.

Всі статті рубрики