НОВИНИ ПЛЮС

03.07.2013

Аварія гелікоптера в Росії

У результаті аварії гелікоптера Мі–8, який учора вранці впав в Усть–Янському районі Республіки Саха (Росія), загинуло щонайменше 19 людей. Як повідомив представник Міждержавного авіаційного комітету, гвинтокрил, на борту якого перебувало 25 пасажирів і троє членів екіпажу, загорівся. За попередніми даними, причиною катастрофи стали складні метеоумови в гірській місцевості. Серед пасажирів було 11 дітей, проте чи є неповнолітні серед тих, хто вижив, станом на вчора не повідомляли.

Напад на іноземну компанію в Афганістані

Щонайменше семеро людей загинули в Кабулі в результаті нападу терористів–смертників. Ще близько 10 людей поранено, деякі з них — у тяжкому стані. Теракт стався у північному районі афганської столиці, де розташовані офіси іноземних компаній, що працюють із НАТО. Як повідомляє «Євроньюз», терористи атакували іноземну транспортну компанію, висадивши в повітря заміновану вантажівку. Потім нападники почали перестрілку з охоронцями, яка тривала 40 хвилин. Усі терористи загинули.

Європарламент позбавив недоторканності лідерку французьких правих

Європарламент на сесії 2 липня більшістю голосів ухвалив рішення про зняття депутатської недоторканності з лідера Національного фронту Франції Марін Ле Пен. Як повідомляє «Франс пресс», таким чином європарламентарії задовольнили запит правоохоронних органів Франції, які підозрюють Ле Пен у підбурюванні до расової ненависті.

Французька прокуратура 2011 року відкрила проти Ле Пен справу, приводом для якої стали заяви лідерки Нацфронту, зроблені ще за рік до того. Тоді Ле Пен порівняла мусульман, які масово моляться на вулицях французьких міст, зі сценами нацистської окупації Франції на початку 1940–х років.

Директор Банку Ватикану пішов у відставку

Два топ–менеджери Банку Ватикану (офіційна назва — Інститут релігійних справ), директор Паоло Чіпріано та його заступник Массімо Туллі, подали у відставку. Минулої середи Папа Римський Франциск створив комісію з перевірки діяльності фінансової установи, яка останніми роками фігурує в низці кримінальних справ про відмивання грошей. Минулого тижня заарештували керівника Управління справами Ватикану. Єпископа Нунціо Скарано обвинувачують у відмиванні грошей через Ватиканський банк та спробі контрабанди 20 млн. євро зі Швейцарії до Італії.

Абрамович більше не депутат

Російський мільярдер Роман Абрамович учора пішов у відставку з посади голови думи Чукотського автономного округу, а також склав мандат депутата цієї думи. Як пише газета «Вєдомості», формальною підставою для цього стало завершення першого терміну повноважень губернатора Романа Копіна, якому Абрамович допомагав керувати областю.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>