НОВИНИ ПЛЮС

02.07.2013

Суд не задовольнив скаргу Луценка

Суд відмовився поновити кримінальне провадження стосовно першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна, слідчого Генпрокуратури Сергія Войченка та суддів Печерського й Апеляційного судів, які ініціювали затримання й арешт Юрія Луценка. Як повідомила у своєму «Фейсбуці» прес–секретар Луценка Лариса Сарган, Києво–Святошинський районний суд Київської області постановив залишити без розгляду скаргу Луценка на закриття кримінального провадження щодо Кузьміна та інших. Нагадаємо, Європейський суд з прав людини постановив, що арешт Луценка був незаконним.

Курченко дозволить «Форбсу» писати про «Межигір’я»

Бізнесмен і новий власник Українського медіахолдингу Сергій Курченко спростував інформацію про те, що за минулі півроку він витратив на покупку активів близько мільярда доларів. В інтерв’ю журналу «Форбс–Україна», який також входить до УМХ, Курченко заявив, що виплатив лише половину грошей за придбання цього медіабізнесу — 170 млн. доларів, а другу половину поетапно виплачуватиме впродовж восьми місяців. Також Курченко запевнив, що у «Форбсі» й надалі будуть виходити розслідування про «Сім’ю» та інші резонансні матеріали, оскільки за угодою про купівлю УМХ він не має права втручатися в редакційну політику. А ФК «Металiст», за словами молодого олiгарха, вiн купив менш нiж за 100 млн. доларiв.

Україна не виконала зобов’язання перед ООН

Україна не змогла виконати свої зобов’язання щодо відправлення миротворчого контингенту МВС у Ліберію. Як пише «Коммєрсант–Україна» з посиланням на джерела в МВС, причиною цього стало зволікання з вирішенням питання в адміністрації Президента, внаслідок чого не було дотримано встановлених термінів відправлення контингенту. Згідно з планом ООН, передбачалося, що перша група миротворців вирушить до Ліберії у травні, а основна група мала вилетіти в середині червня. У підсумку 7 червня в МЗС прийшов лист з ООН із подякою Україні за участь у місії і пропозицією «готуватися до інших місій у разі появи відповідних пропозицій». «Уся пророблена робота — добір кадрів, рекогносцировка в Ліберії, відрядження кандидатів у Київ, заняття й тренування, на які було витрачено 2 млн грн, виявилася фактично непотрібною»,— заявив співрозмовник видання в МВС.