Шість поверхів сцени і сто кілограмів льоду

27.06.2013
Шість поверхів сцени і сто кілограмів льоду

На НСК Олімпійський ще два дні тому пожвавилась атмосфера: розпочався збір сцени для концерту корифеїв електронної музики британців Depeche Modе. Розмах шоу, що відбудеться 29 червня, обіцяє побити минулорічний помпезний майданчик Мадонни з грандіозними світловими установками та ширококутними екранами. Місце виступу «депешів» буде зав­вишки з шестиповерховий будинок (18,3 метра), а його ширина сягатиме близько 50 метрів. Для тих, хто захоче розгледіти кумирів упритул, передбачено спеціальний десятиметровий подіум, яким пересуватиметься соліст гурту Дейв Гаан, так що слухачі матимуть змогу опинитись прямісінько в епіцентрі дійства.

Самі музиканти до Києва прибудуть завтра. Тим часом сьогодні у столицю приїхали вісім фур сценічного устаткування і три автобуси технічного персоналу. Серед побажань «депешів» — 100 кілограмів льоду та 120 великих рушників, а для Дейва Гаана мусить бути відведена окрема гримерна.

Світове турне на підтримку тринадцятого студійного альбому Delta Machine наразі лише набирає обертів. Музиканти відіграли близько 20 шоу на головних майданчиках Європи, серед яких — Франція, Данія, Німеччина, Англія, Швейцарія, Угорщина, Сербія, Туреччина, Росія тощо. Згідно з офіційним графіком гурту на сайті Depeche Modе , у планах «депешів» — ще кілька десятків концертів, що розтягнуться до березня 2014 року.

Відгуки про шоу нестаріючих електронників неоднозначні. Хтось стверджує, що енергійний Гаан потроху втрачає молодецький запал, хтось дивується довголіттю гурту, що вже більше 20 років задає тон сучасній техно–музиці. Тим часом рейтинги музичних чартів говорять самі за себе: новий альбом набрав рекордну кількість прослуховувань і скачувань в iнтернеті і, за оцінкою міжнародних критиків, отримав статус найбільш успішної платівки гурту після Violator, випущеної ще в 1990 році.

На одному з останніх концертів гурту, що відбувся у Москві, Дейв Гаан дозволив виконати ­аудиторії пісню Black Celebration, диригуючи хором прихильників, а розпалених слухачів не розігнав навіть дощ, що несподівано почався під час концерту на відкритому стадіоні «Локомотив». Українські фани тим часом лише готуються приймати «депешів» і навіть запланували кілька флешмобів, як–то листівки з емблемою гурту та картинки з сердечками, що слухачі збираються підняти під час пісні Love.

29 червня о 18:30 НСК відкриється для входу. О 20–й годині на сцені обіцяє з’явитися американський музикант, продюсер та діджей Метью Дір аби розігріти столичну публіку, а о 21–й запланований вихід самих Depeche Modе.