ЦИТАТИ ТИЖНЯ

21.06.2013

Юрій Луценко,
неприєднаний опозиціонер
— звертаючись до з’їзду БЮТ:

— Ніяких надій, що прилетить «чарівник у блакитному вертольоті», не повинно бути. Чарівник не прилетить звільняти Юлю. Вертоліт давно вкрадений і стоїть у «Межигір’ї», чарівників немає. ...А тепер найскладніше: якщо ми проголосили Тимошенко кандидатом в президенти, то це не значить, що замість неї буде балотуватися хтось інший. Висунули Тимошенко — звільняйте її!

(«Українська правда»)

 

Олег Тягнибок,
лідер фракції ВО «Свобода»
— про те, чому опозиція блокує роботу ВР:

— Блокування трибуни — це є форма демонстрації протесту щодо того, що ви постійно порушуєте українське законодавство. Ми що, маємо сидіти, склавши руки? Ми що, маємо сидіти й вухами хлопати і спостерігати за тим, як ви ґвалтуєте українську Конституцію і українські закони?

(«5–й канал»)

 

Інна Богословська,
нардеп від Партії регіонів
— про проблему «тушок» у парламенті:

— Питання: за яким принципом набирають у ті фракції, з яких тікають люди? Або вони просто платять за місце, і тому після того в них немає ніяких зобов’язань перед своєю фракцією, або вони взагалі чиїсь там друзі, коханки або хтось — ми не знаємо. Але не в нас («регіоналів») питайте, чому від вас тікають, як щури з корабля.

(ICTV)

 

Михайло Чечетов,
нардеп від Партії регіонів
— про відмову Віталія Кличка прийти на зустріч із Віктором Януковичем на Банкову:

— Є політична вага Президента і політична вага якогось лідера фракції. Це — небо і земля. Це — слон і моська. Має бути якась елементарна повага, культура й виховання. Якщо Президент тебе запрошує, то, напевно, потрібно прийти.

(«Радіо «Свобода»)

 

Роман Безсмертний,
колишній посол України у Білорусі
— про офіційний візит президента Білорусі в Україну:

— Що ж виходить? Лукашенко обзиває пана Баррозу (президента Єврокомісії) «козлом», пана Януковича «вошивим», а вони приймають і в гості кличуть. Неприємно, що Президент України офіційно приймає диктатора.

(«Радіо «Свобода»)