Непафосний футбол Андрія Біби

Непафосний футбол Андрія Біби

Нещодавно в Полтаві на стадіоні «Динамо» відбулися фінальні матчі та урочисте нагородження переможців першого етапу всеукраїнського чемпіонату з дворового футболу на честь уславлених футболістів київського «Динамо» і збірної СРСР Андрія Біби та Володимира Мунтяна. І хоча в сьогоднішніх юних футболістів інші кумири, а про згаданих зірок «шкіряного м’яча» вони чули хіба що від своїх батьків та дідусів, турнір, який стартував саме в Полтаві, одразу набув популярності. За три дні на поля для міні–футболу виходили 28 команд із багатьох районів області. Вони виборювали першість у двох вікових групах — 9–10 і 11–12 років.

Участь у турнірі брали не тільки аматорські «дворові» команди, а й треновані професіоналами колективи спеціалізованих секцій та шкіл. Тож переможцями стали більш підготовлені колективи. Зокрема, у молодшій віковій групі — команда ДЮСШ імені Івана Горпинка «Метеор», у старшій — «Барвінок–Ворскла». Однак переможених тут не було. Саме про це розмовляємо з 75–річним Андрієм Бібою — триразовим чемпіоном Союзу, котрий приїхав у Полтаву нагороджувати кращі команди та гравців. Тож у полтавських любителів футболу була нагода згадати шлягер 60–х років, який співали по всій Україні на мотив «Черемшини»: «Бібу і Мунтяна, Сабо й Поркуяна ждуть медалі, ждуть...»

Краще не буває

Краще не буває

Невипадковість виграшу першого загальнокомандного місця на минулорічному чемпіонаті Європи українські стрибуни у воду з трампліна почали підтверджувати з самого старту континентального форуму–2013. За перші два дні змагань у німецькому Ростоку підопічні Тамари Токмачової виграли аж три золоті нагороди, не дозволивши зійти на найвищу сходинку п’єдесталу нікому із суперників!

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики