Краще не буває

21.06.2013
Краще не буває

Невипадковість виграшу першого загальнокомандного місця на минулорічному чемпіонаті Європи українські стрибуни у воду з трампліна почали підтверджувати з самого старту континентального форуму–2013. За перші два дні змагань у німецькому Ростоку підопічні Тамари Токмачової виграли аж три золоті нагороди, не дозволивши зійти на найвищу сходинку п’єдесталу нікому із суперників!

Слідом за тріумфом у командних змаганнях Юлія Прокопчук тріумфувала й на своєму улюбленому снаряді — вишці. У напруженій боротьбі, лише завдяки кращому виконанню остан­ньої спроби 26–річна киянка на 2,2 бала обійшла Юлію Колтунову з Росії. Після трьох стрибків саме наша співвітчизниця очолювала проміжний протокол, однак не надто вдале виконання передостанньої спроби змусили Юлю максимально мобілізуватися, аби відстояти чемпіонський титул, здобутий минулого року в Ейндховені. Варто відзначити, що, вигравши своє третє континентальне «золото» на вишці, Прокопчук встановила особистий рекорд за сумою балів — 369,85.

Ілля Кваша — знаний у Європі майстер метрового трампліна — здобув уже п’ятий титул на «метрі». Срібний призер ЧЄ, німець Вольфрам, у підсумку відстав від миколаївця більш ніж на 50 балів. Не відчуваючи за спиною важкого дихання суперників, Кваша показав неймовірний результат, заочно перевершивши показник китайця Лі Шисиня, який дозволив тому стати чемпіоном світу 2011 року. Відзначимо, що за останні шість років Ілля лише одного разу не виграв єврофорум.