Що ти зробив для міста?

20.06.2013

Почесний президент черкаського ПАТ «Азот» Валентина Жуковська виступає з ініціативою створення Громадської ради Черкас, яка об’єднала б небайдужих людей, готових брати участь у проектах, спрямованих на покращення життєдіяльності міста. Цю ідею вже підтримали ініціативні групи черкащан, які готові активно працювати в інтересах громади. «Ми запрошуємо до Ради громадських діячів — фахівців за всіма напрямами, щоб уже до серпня вийти на готову програму дій, — зазначила Валентина Жуковська. — Ми дослухаємося до кожної слушної ініціативи — і будемо домагатися, щоб голос громади був почутий владою».

У Черкасах, як і в кожному місті, накопичилося багато проблем. Це дороги, корупція і нецільове використання коштів міського бюджету, нездатність депутатів і влади всіх рівнів об’єднатися для вирішення спільних для кожного городянина справ, перераховує Жуковська. «Громадська рада зможе поставити під контроль городян планування бюджету 2014 року. Вона сформує і подасть на затвердження плани розвитку міста у сфері дорожнього будівництва, будівництва соціального житла, реформи медицини, організації освітніх проектів, підтримки спорту. Ми повинні зберегти Черкаси як місто, куди готові прийти інвестори, місто, де не панує хаос і безладдя», — переконана Валентина Жуковська.

За її словами, пора відмовитися від думки, що прийде якийсь політикан, який вирішить усі міські проблеми. «Сьогодні кожен патріот Черкас повинен узяти на себе відповідальність за долю міста. Не питай, що місто зробило для тебе, — запитай себе, що ти сам зробив для свого міста. Для цього вважаю за необхідне об’єднати інтереси всіх черкащан навколо тих справ, які важливі для кожного, незалежно від поглядів і переконань», — вважає ініціаторка створення Громадської ради. Відтак головним слоганом громадського об’єднання вона за­пропонувала обрати девіз: «Черкаси — це ти!».