Під кутом не 40о

20.06.2013

Медики констатували у першого заступника міністра фінансів Анатолія Мярковського гіпертонічний криз. Про це повідомила агенція «Інтерфакс–Україна» з посиланням на джерело в медичних колах, продовжуючи тему вівторкової НП, коли опозиція зробила висновок про сп’яніння Мярковського.

За інформацією співрозмовника, після огляду урядовця професор кафедри терапії Національної академії післядипломної освіти ім. Шупика виявив у нього «гіпертонічний криз, що виник на тлі артеріальної гіпертензії». За висновками лікарів, наявність у пацієнта запаху спиртного могла бути викликана самостійним прийомом медикаментів або наявністю певних проблем ендокринологічного характеру. Пишуть, що через погане самопочуття Мярковський 17–18 червня приймав спиртовий розчин барбовалу.

Пацієнту було надано первинну медичну допомогу для купірування гіпертонічного кризу та рекомендовано госпіталізацію в стаціонар. Джерело також повідомляє, що в сертифікованій державній установі «Соціотерапія» проведено огляд Мярковського на наявність алкогольного чи наркотичного сп’яніння, однак його результати будуть готові не раніше 21 червня.