Операція «Ліквідація Блаженнійшого–1025»

Операція «Ліквідація Блаженнійшого–1025»

Церква і кримінал — здавалося б, речі протилежні. Але тільки на перший погляд. Бо днями в Києві, у самому його духовному центрі — Свято–Успенській Києво–Печерській лаврі — трапилася подія, яка ще раз засвідчила: грішне з праведними ходить поруч, і часом їхні шляхи навіть перетинаються.

«Шукає міліція, шукають пожежники». Зовсім не дитячий трилер розігрався після зникнення двох черниць Свято–Покровського жіночого монастиря УПЦ Московського патріархату. Цілий день по Лаврі гасали машини рятувальників, між монахами заклопотано сновигали міліціонери з собаками–шукачами, лякаючи богомольців і просто відвідувачів. Навіть святі печери не обминула генеральна ревізія. Жовта преса й ТБ не приховували захвату: «Так близько до високих церковних служителів правоохоронці підійшли вперше», — сповіщала журналістка з телеекрану.

Шукали монахинь, та марно. Тим часом ігуменя Калісфенія (в миру Тетяна Шамайло) з келійницею з’явилися під вечір третього дня самі. Так само несподівано, як і зникли. Прийшли, як стверджують очевидці, побиті, перелякані. Дехто переповідає, що їх викрали і тримали в якомусь льоху, через махінацію однієї аферистки — послушниці монастиря, яка видурювала у впливових людей чималі суми грошей. Припускають, що ця жінка «мутила» кошти на потреби обителі. Водночас, як позавчора ввечері повідомила ТСН, ця лаврська справа пов’язана з елітними авто — «Лексусами», братом колишнього народного депутата та помічником самого предстоятеля УПЦ МП. Логічний аналіз дозволяє вбачати в цьому трилері спецоперацію, покликану дискредитувати не лише УПЦ МП і її єпископат...

Всі статті рубрики