Від Степана до Євгена

14.06.2013

Із нагоди цієї події у Франківському районі Львова проведуть свято вулиці, названої ім’ям Євгена Коновальця, повідомляє прес–служба Львівської міськради. Захід розпочнеться о 13:00 покладанням квітів до меморіальної дошки, встановленої на честь героя на будинку №55 по вулиці Степана Бандери, звідки починається вулиця Коновальця. Звідти учасники дійства вирушать урочистою ходою в супроводі духового оркестру до готелю «Турист» на вулиці Коновальця, 103.

Святкові колони формуватимуть учні та студенти навчальних закладів, військовослужбовці, представники громадських організацій, партій, рухів і просто небайдужі мешканці міста. О 14–й годині біля «Туриста» розпочнуться віче та урочистий концерт за участі хору воїнів УПА «Повстанець» та інших україномовних колективів. До цього дня гуртківці дитячо–юнацьких молодіжних клубів Франківського району малюють картини на патріотичну тематику. Впродовж тижня на заняттях у клубах діти знайомляться з життєвим героїчним шляхом Євгена Коновальця. У рамках святкування планується заключна виставка дитячих робіт на патріотичну тематику.

Проте основні дійства на честь свята героя відбудуться у Зашкові — селищі на Львівщині, де народився Євген Коновалець. Уже традиційний фестиваль «Зашків — земля героїв» сьогодні почнеться з віче, вечору співів біля ватри та перегляду фільмів національно–патріотичної тематики. У суботу зі Львова від пам’ятника Бандері стартує грандіозний велопробіг «Від Степана до Євгена», учасники якого рухатимуться до фестивального поля у Зашкові. А ввечері на гостей чекає гала–концерт гуртів «ОтВінта», «Веремій», «Кому вниз» та ін.

Опісля відбудеться смолоскипна хода від фестивального поля до Музею Євгена Коновальця у Зашкові. Закриття фестивалю та згортання наметового містечка заплановано на неділю після Служби Божої. «Зашків — земля героїв» традиційно пропагуватиме здоровий спосіб життя, тому пройде під гаслом «Без тютюну! Без алкоголю! Без наркотиків!».