НОВИНИ ПЛЮС

13.06.2013

П’яний хотів убити Януковича

У Львові затримали аноніма, який повідомив про підготовку групою осіб теракту стосовно Президента Віктора Януковича. Як поінформувала вчора прес–служба Служби безпеки України, інцидент стався 7 червня, зловмисник представився «майором МВС». «Співробітники СБУ одразу встановили та затримали аноніма. Ним виявився 33–річний мешканець Львова, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності. Правопорушник пояснив, що здійснив анонімний дзвінок iз метою перевірити ефективність роботи правоохоронних органів».

У відомстві зазначають, що «реальних намірів та можливостей для реалізації протиправних дій він не мав, а діяв у стані сильного алкогольного сп’яніння». Слідчим відділом Управління СБУ за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) та скеровано до прокуратури.

Тимошенко продовжить лікування

Спостережна місія Європарламенту у складі Пета Кокса й Александра Кваснєвського, яка нещодавно перебувала в Україні, не обговорювала із захистом Юлії Тимошенко можливість її відбуття за кодон для подальшого лікування. Про це «5–му каналу» повідомив адвокат ув’язненої Сергій Власенко.

Припущення щодо можливості виїзду засудженої Тимошенко до Німеччини почали ще гучніше лунати після того, як у понеділок лікарі берлінської клініки «Шаріте» Карл–Макс Айнхойпл і Анетт Рейсхауер, приїхавши до Харкова, оглянули пані Юлію й порекомендували їй поновити інвазивну терапію. Айнхойпл повідомив, що йдеться про стереотактичні заходи, а також про можливість оперативного втручання.