Свіжу «тушку» — на стовпи

12.06.2013
Свіжу «тушку» — на стовпи

Прикарпатці дачі не можуть оговтатися від шоку, спричиненого несподіваним вчинком депутата–мажоритарника Володимира Купчака. Він увійде в історію як перша в краю «тушка» з парламентським мандатом. «Як можна було передбачити, що людина, яка клянеться на Біблії, може стати «тушкою»?» — не приховує здивування в коментарі одному з місцевих сайтів навіть керівник виборчого штабу Купчака Дмитро Романюк.

Зате місцеві аналітики зметикували, звідки в колишнього опозиціонера стирчать «зрадницькі» вуха. Як відомо, на старті перегонів узгодженим кандидатом від опозиції по Тисменицькому округу №84 був Микола Зелінський. Та про свою квоту несподівано заявив «Фронт змін» Яценюка і зробив ставку на маловідомого однопартійця, котрий очолював правління ВАТ «Івано–Франківськгаз». Не надто обізнані з політичним пасьянсом виборці, повіривши патріотичній риториці «газовика», підтримали його кандидатуру.

Спроби «тушки» Купчака пояснити свій вчинок відданістю справі Юлії Тимошенко, яку нібито «затьмарює» Арсеній Яценюк, у прикарпатців викликають лише прозрілу саркастичну усмішку. Найпоширеніша версія «відступництва» Володимира Купчака – його зобов’язання перед прихильними до чинної влади газовими магнатами, за сприяння яких він успішно долав щаблі професійної кар’єри.

Наразі в місті Тисмениця майже всі стовпи ліній електропередач та паркани обклеєні зображеннями скандального нардепа з написами «Він зрадив Україну!» і «Він став тушкою». На парканах ще залишилося місце й для портретів його покровителів із «Фронту змін».