Трагедія до дня народження

11.06.2013
Трагедія до дня народження

Батько і син Кузьміни зі своїми дружинами.

Трагедія сталася рівно за день до 58–річчя відомого російського співака і композитора з дніпропетровським корінням Володимира Кузьміна, яке він мав відзначати 31 травня. В автомобільній катастрофі по дорозі до Криму загинув його 85–річний батько. За кермом авто перебувала дружина Бориса Григоровича, молодша за нього на 45 років, яка теж постраждала у цій катастрофі, отримавши забій грудної клітки.

Обставини особистого життя Кузьміна–старшого донедавна залишалися таємницею. Тільки у 2011 році дніпропетровські журналісти вивідали те, що колишній офіцер морської піхоти, переживши смерть своєї дружини, одружився вдруге — тепер із шанувальницею таланту свого сина. Тоді Володимир Кузьмін давав концерт у місцевому театрі опери і балету, на якому побували і його батько зі своєю Віолеттою. Щоправда, Борис Григорович повідомляти подробиці свого особистого життя не забажав, ото й тільки повідомив, що вони одружені вже вісімнадцятий рік. А їхнє знайомство з Віолеттою відбулося саме на одному з концертів Володимира Кузьміна. Так на тлі спільної любові до артиста зародилося нове почуття, для якого суттєва різниця у віці не стала перешкодою. Згодом подружжя, подейкують, переїхало жити до Підмосков’я — до заміського будинку співака, але до Дніпропетровська продовжувало навідуватися.

Батько музиканта та його молода дружина знайшли спільне заняття для душі — подружжя складало розгорнуту дискографію, подану на офіційному сайті Володимира Кузьміна, де її названо «енциклопедичним шедевром» і «справжнім подарунком для істинних гурманів творчості Володимира Кузьміна». Тепер Віолетті Ільченко доведеться продовжувати цю справу самотужки.

Батька Володимира Кузьміна поховали в Дніпропетровську на Лівобережному кладовищі. Його раптова загибель продовжила низку трагічних подій, що переслідують Володимира Кузьміна останнім часом. Сім років тому по–звірячому було вбито старшу доньку композитора, 24–річну Єлизавету (коханець перерізав їй горло). А восени 2009–го трагічно загинув його 26–річний син Степан, який, рятуючись від пожежі, зірвався з карниза 18–го поверху...