У «Довженкове» село прийшов Шевченко

У «Довженкове» село прийшов Шевченко

В селі Яреськи Шишацького району за участю представників обласної та місцевої влади і громадськості урочисто відкрили пам’ятник Тарасу Шевченку. Яреськи, як відомо, називають «Довженковим» селом, оскільки саме тут наш геніальний режисер знімав свою «Землю» та деякі інші фільми. Збір коштів на погруддя українському поету–пророку зініціював місцевий пенсіонер–просвітянин Іван Яковенко. Громада його підтримала, тож протягом 2011—2012 років було зібрано понад 12 тисяч гривень. Ще кількадесят тисяч гривень на проектування, виготовлення та встановлення пам’ятника виділили Яреськівська сільрада та спонсори — два тамтешні підприємства агрохолдингу «Астарта–Київ». Над втіленням образу Кобзаря працювали полтавські скульптори Дмитро Коршунов і Валерій Голуб.

Трагедія до дня народження

Трагедія до дня народження

Трагедія сталася рівно за день до 58–річчя відомого російського співака і композитора з дніпропетровським корінням Володимира Кузьміна, яке він мав відзначати 31 травня. В автомобільній катастрофі по дорозі до Криму загинув його 85–річний батько. За кермом авто перебувала дружина Бориса Григоровича, молодша за нього на 45 років, яка теж постраждала у цій катастрофі, отримавши забій грудної клітки.

Обидва крила тепер у небі

Обидва крила тепер у небі

На малій батьківщині Раїси Кириченко, в селі Корещина Глобинського району, біля її могили поховали чоловіка воістину народної співачки, заслуженого артиста України Миколу Кириченка. Помер він раптово від хвороби серця на 71–му році життя. Саме його прізвище взяла талановита дівчина з сільської глибинки Рая Корж після одруження 15 грудня 1963 року. Відтоді вони вже не розлучалися ні в житті, ні на сцені. А познайомилися у 1962 році, коли співачка почала працювати у своєму першому професійному колективі — ансамблі Полтавської обласної філармонії «Веселка», концертмейстером якого був уро­дженець Кобеляцького району баяніст Микола Кириченко. Він став для неї не лише вірним супутником на життєвій дорозі, а й найближчим соратником у творчості, співтворцем більшості концертних номерів. Деякі пісні подружжя виконувало разом. Дітей вони не мали.

Всі статті рубрики