НОВИНИ ПЛЮС

11.06.2013

Уряд

Кабмін відмовився від проведення «малих» засідань, які щопонеділка відбувалися без преси, однак під контролем народних депутатів–«свободівців». Відтепер замість засідань проходитимуть «робочі наради» з головою уряду. Перша «нарада» відбулася вчора. За інформацією прес–служби ВО «Свобода», змінилася лише назва, однак не зміст цих зібрань. Очевидно, причиною зміни статусу засідань уряду є спроба приховати від суспільства ухвалені рішення та не допустити депутатів до контролю над діями КМ.

Відділ кадрів

Заступником голови Київської міськдержадміністрації призначено Михайло Костюка. У 2008—2011 роках він обіймав посаду гендиректора «Укрзалізниці», надалі був «губернаторм» Львівщини.

Парламент

Минулої п’ятниці засідання верховної Ради так і не почалося — трибуну блокувала опозиція, вимагаючи призначення виборів до ВР у п’яти «проблемних» округах, проведення виборів у Києві 27 жовтня, денонсації «офшорних» угод між СРСР та Кіпром. Також опозиційні фракції вимагають переголосувати постанови (зокрема про призначення суддів), які напередодні було ухвалено з численними порушеннями. Наступний сесійний тиждень почнеться з 18 червня. Лідер «Свободи» Олег Тягнибок заявив, що мотивом для розблокування трибуни може також стати голосування за закон про прокуратуру, який є важливим для України в контексті євроінтеграції.

Учора спікер Володимир Рибак повідомив, що в таких умовах Президент Янукович готовий зустрітися із лідерами фракцій.

Справа Луценка

Юрій Луценко готовий повернутися до активної участі у політичному житті. Про це він сказав журналістам минулої п’ятниці перед початком розгляду його позову до заступника Генпрокурора Рената Кузьміна та суддів Печерського й апеляційного судів, які винесли рішення про його арешт.