«Бригантина» «попливла» селами...

«Бригантина» «попливла» селами...

«Вісім днів, які не зацікавили глядача», — лише такої оцінки заслуговує ХVI Міжнародний кінофестиваль «Бригантина», що минулих вихідних завершився на Запоріжжі. Перебазувавшись iз Бердянська до Приморська, творчі делегації мало що втратили — море і в цьому містечку прогрілося достатньо для відпочинку між творчими зустрічами. Зрештою, заходів було не так рясно, як значилося у програмі фестивалю. Та й зірок, відверто кажучи, бракувало. В день відкриття серед тих, хто крокував «червоною доріжкою слави» перед театром імені Володимира Магара у Запоріжжі, кіномани упізнавали хіба що українців Віктора Андрієнка і трьох наших Володимирів — Талашка, Бистрякова і Ямненка, двох Анатоліїв iз Білорусі — Кота і Котєнєва, а також росіянина Олександра Панкратова–Чорного. На офіційному сайті «Бригантини» досі розміщено лише 23 світлини учасників — iз фоткою усміхненого «патрона» кінофесту Артема Пшонки включно. Ще б пак: нардеп–«регіонал», син Генпрокурора України. Спонсор фестивалю вважає позитивом факт «запливу» кіношної «Бригантини» у села Приморського, Токмацького і Михайлівського районів. «Це наше ноу–хау», — зазначив Артем Пшонка. Те, що «фестиваль іде до народу», схвально оцінив і Віктор Андрієнко, згадавши, як він «їздив iз презентацією фільму «ТойЩоПройшовКрізьВогонь» від Ужгорода до Севастополя». З повагою до організаторів висловився і композитор Володимир Бистряков, назвавши «колись регіональний» фестиваль» «малим міжнародним».

Віртуозність на межі фантастики

Віртуозність на межі фантастики

Уперше всесвітньо відомий Цирк дю Солей приїздив до Києва два роки тому. Гастролі мали величезний резонанс, а тому з іще одним творчим візитом до України організатори вирішили не зволікати. Цього разу кияни побачать шоу Alegria, прем’єра якого відбулася майже два десятиліття тому в Монреалі. П’ятнадцять років це дійство можна було побачити лише у стаціонарному приміщенні, а з 2009–го воно мандрує світом, збираючи аншлаги на всіх континентах. У цій виставі, яку переглянуло вже близько п’ятнадцяти мільйонів людей в усьому світі, працюють 55 артистів з 15 країн, у тому числі й наші земляки. (Двоє з них — гімнаст Денис Толстов та співачка Мар’яна Соболь — позавчора показували шматочок програми у фіналі телевізійного конкурсу «Голос країни»).

«Я з тих людей, які Україну ніколи не покидали»

«Я з тих людей, які Україну ніколи не покидали»

Віталій Білоножко — один із тих співаків, які визначають обличчя традиційної української естради. Його глибокий оксамитовий бас неможливо сплутати ні з чим, а пісні торкаються найглибших струн людської душі. Разом із дружиною Світланою ось уже 15 років він є засновником фестивалю родинної творчості «Мелодія для двох сердець». А ще він виявився надзвичайно щирим і цікавим співрозмовником. У цьому «Україна молода» змогла переконатися, поспілкувавшись зі співаком напередодні його 60–ліття.

Всі статті рубрики