Гюльчатай, прикрий бікіні!

07.06.2013
Гюльчатай, прикрий бікіні!

Українка Анна Заячківська не зможе продемонструвати на конкурсі «Міс світу» всі свої принади. Фото з сайта mydim.ua.

Цьогорічний конкурс «Міс світу» відбудеться без улюбленого для більшості глядачів (принаймні чоловічої статі) конкурсу в купальниках. Як повідомили організатори 63–го конкурсу світової краси, про зміни в регламенті конкурсу не йдеться. Це лише тимчасовий захід, до якого оргкомітет «Міс світу» вдався з поваги до країни, яка цього року прийматиме фінальне шоу конкурсу. У переважно мусульманській Індонезії поява дівчини в бікіні може бути сприйнята як образа почуттів послідовників Магомета. Тож замість відвертих купальних костюмів 137 учасниць конкурсу будуть змушені одягнути більш консервативні, народні, вбрання своїх країн в тій частині шоу, яка зазвичай присвячена «пляжній моді».

Конкурс «Міс світу–2013» відбудеться у вересні. Перша його частина пройде на Балі, де щороку закордонні туристи залишають десятки мільйонів доларів і де жінки можуть не боятися з’являтися на пляжах у купальних костюмах. Натомість друга, фінальна, частина відбудеться у столиці країни – Джакарті.

Глава Miss World Organisation Джулія Морлі особисто наполягла, щоб жодна з учасниць конкурсу не з’явилася перед публікою у бікіні: «Я не бажаю довести до ситуації, за якої будь–хто може відчути себе ображеним через те, що ми злегковажили певні звичаї або їх не шануємо».

Організатори мають бути обережними, оскільки добре інформовані про суперечності та проблеми, які свого часу мали в Індонезії музичні групи та відомі у всьому світі співачки. Минулого року Леді Гага була змушена скасувати свій концерт, оскільки деякі мусульманські групи загрожували підпалити сцену, а саму співачку розкритикували за те, що увесь її одяг складається з «трусів та бюстгальтера». Співачку Бейонсе та групу Pussycat Dolls також попросили «прикритися» перед виходом на сцену.

Конкурс «Міс світу» вже викликав лють мусульманського духовенства Індонезії, на думку якого, такі заходи «подають поганий приклад молоді, пропагують гедонізм, матеріалізм та споживацькі настрої».

Нагадаємо, що Україну на конкурсі цього року представлятиме 21–річна мешканка Івано–Франківська Анна Заячківська. Зі своїми 180 сантиметрами зросту вона входить до п’ятірки найвищих дівчат–конкурсанток.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>