Горимо, бо граємося

05.06.2013

Цього разу трагедії не сталося. Двоє дітей живі й неушкоджені. Але ситуація надто типова, аби не говорити про неї, вважають фахівці Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області.

У квартирі чотириповерхового будинку на одному з центральних сумських проспектів залишилися без нагляду братик і сестричка. Поки одинадцятирічна дівчинка займалася своїми справами у кімнаті, чотирирічний хлопчик пустував у коридорі. Якою вже була його гра, не важливо, головне — результат: дитина запалила вогонь у шафі, зайнялися речі. Хлопчик злякався, вибіг на вулицю. А от сестра вискочити вже не змогла: дим відрізав їй шлях до дверей. На щастя, родина мешкає на першому поверсі. Тож дівчинка зуміла вилізти через вікно.

Невідомо, чим могла б закінчитися пожежа для решти жителів під’їзду, але повернулися батьки. Господар почав заливати вогонь водою, а тим часом приїхали й викликані пожежники, які повністю ліквідували займання.

Вогонь знищив домашні речі, шафу, пошкодив облицювання стін у коридорі, — збитки не найстрашніші. Та за інших обставин усе могло б скінчитися не так просто. Тож рятувальники наголошують: почалися канікули, вільного часу в дітей більше і, на жаль, частішою стає бездоглядність. Тому слід нагадувати банальне: сірники для дітей — не іграшка.