Дітям — морозиво, батькам — «водка–сєльодка»

Дітям — морозиво, батькам — «водка–сєльодка»

Минулих вихідних у школах України відшуміли випускні бали. І не тільки в школах. Адже останніми роками в Україні, особливо у великих містах, з’явилася нова «святкувально–випускна» традиція — відзначати гучними гуляннями кожен новий освітній етап у житті дітей. Тепер випускний бал — це не лише «остаточне» прощання зі школою, а й з дитячим садочком, початковою школою, шкільною дев’ятирічкою. Кожен із цих «рубіконів» відзначається не просто святковим виступом дітей на сцені — цього вже замало. Тепер iдеться і про «водку–сєльодку» для батьків, розважальні шоу–програми, випускання голубів–кульок, дорогі сукні для випускниць та щедрі подарунки вихователям–учителям. А це, звісно, суттєві витрати для батьків і додатковий головний біль.

До природи, як до мами

До природи, як до мами

Упродовж трьох місяців дитячими садочками Києва подорожувала інформаційно–освітня програма з екологічного виховання «Екосім’я від А до Я», яку було розпочато з ініціативи компанії ТОВ «ХіПП Україна». Проект, як свідчать позитивні відгуки вихователів і батьків, мав успіх. Адже вчити дитину жити в гармонії з природою важливо саме з дошкільного віку, коли в малюка закладаються первинні установки на подальше життя. Безперечно, дiтлахам було цікаво поринути у світ екологічної грамоти. Адже її азам малечу навчали казкові герої — Лісовичок та його друзі в ігровій формі доносили до дітей, чому потрібно прибирати зелені території, навіщо розчищати джерела, доглядати за бездомними тваринами тощо.

...А телефон залиште вдома!

...А телефон залиште вдома!

Тест iз хімії, який абітурієнти писали вчора, недарма поставили першим. На цей предмет записалися порівняно небагато бажаючих. Таким чином, як пояснила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева, більшість абітурієнтів матиме час, щоб оговтатися від випускних вечорів та максимально сконцентруватися на тестуваннях.

Всі статті рубрики