Як начинити вареники справжнім пармезаном

Як начинити вареники справжнім пармезаном

Виявляється, італійське пиво буває вишуканішим за шампанське, яловичина — більш дієтичною, ніж риба, а «пармезан», виготовлений будь–де, крім кількох провінцій регіону Емілія–Романья, насправді називається «грана». І вже точно складно порівняти зі справжнім італійським пармеджано той продукт, який під назвою «пармезан» пропонує споживачам український виробник. Бо хоч би яким великим було бажання його підтримати, але бодай раз скуш­тувавши автентичний італійський сир, на «підробки» вже й дивитись не захочеш...

Тож у цьому сенсі дегустація товарів Made in Italy, яку за підтримки італійського посольства в Україні влаштувала для киян та гостей столиці Торговельно–промислова палата Італії, була дещо небезпечною.

Утім якщо про подорож до гарячого Неаполя, гордовитого Мілана, сонячної Тоскани чи будь–якого іншого регіону цієї прекрасної країни вам поки що доводиться лише мріяти, засмучуватися не варто. Якщо ви не їдете до Італії — Італія скоро приїде до вас, принаймні в гастрономічному сенсі. І хоч у це й складно повірити, ціни на справжні, якісні й найсвіжіші італійські продукти в Україні будуть не вищими, ніж у крамницях Риму чи Венеції.

Всі статті рубрики